Nå kan Sarah også delta i leken!

Sarah og moren

Sarah er en ivrig jente som fryder seg når hun kan bade og plaske i vannet. Etter aktivt samarbeid mellom NHF og kommunen ble badestranden Verdens Ende på Tjøme bygget om slik at Sarah og andre funksjonshemmede kan bruke den.

22. juni 2016

Sarah er en blid og glad jente på fem år som bor i Drammen.Sarah er født med cerebral parese og bruker rullestol, men bortsett fra det er hun akkurat som barn flest: Hun er glad i å gå i barnehagen, leke med vennene sine og fryder seg når hun kan bade og plaske i vannet. Og nå kan også hun delta i leken!

Etter påtrykk fra NHF ble badestranden Verdens Ende på Tjøme bygget om slik at også funksjonshemmede kan bruke den. “I sommer kan også Sarah være med” sier mamma Hege Tegler. “Dette betyr mye for oss alle sammen”.

Sarah er som alle andre barn, men får ikke alltid mulighet til å være det. Loven er klar, alle mennesker har rett til et selvstendig liv. Likevel stenges både Sarah og andre med funksjonsnedsettelser ute fra boligbygg, skoler, arbeidsplasser, restauranter, kulturtilbud, offentlige kontorer og butikker på grunn av manglende tilgjengelighet.

Også når Sarah blir stor og skal ta utdanning, søke jobb og hente i barnehagen vil hun møte nye hindringer. Trapper, terskler, smale dører, manglende ramper og heiser og ikke minst – en manglende vilje til å gjøre noe med det. I sum gjør dette at mange funksjonshemmede ikke kan delta i samfunnet på lik linje med andre. Dette kan vi ikke akseptere, og vi håper å få din støtte til å kjempe videre. 

Sarah jubler ved sjøen

Støtter du Norges Handikapforbund gir du et håndslag for likeverd, og kampen for et selvstendig liv. Bli med i kampen du også!