Våre historier
 • Alle barn må få de hjelpemidlene de trenger
  22. juni 2016

  Helena på sykkel

  Helena har ikke ben, men med riktige hjelpemidler kan hun leke, lære og utvikle seg, i likhet med seksåringer flest. Hindringene oppstår først når hjelpemidlene ikke kommer.

 • Plassert på sykehjem som 21-åring
  22. juni 2016

  anita

  Anita Bjørklund ble plassert på sykehjem sammen med eldre og døende pasienter, og måtte kjempe hardt for å få et verdig rehabiliteringstilbud.

 • Kjemper for en tilpasset bolig for Linnéa (10)
  22. juni 2016

  Linnea

  Familien Sjøberg kjemper for å få en tilpasset bolig som fungerer for multifunksjonshemmede Linnéa. De vil at Linnea skal vokse opp hjemme, som alle andre barn.

 • Lars (27) har styring i eget liv
  22. juni 2016

  Lars

  Lars lever et aktivt og selvstendig liv med en assistanseordning (BPA) som han selv styrer. Kun en brøkdel funksjonshemmede har den samme muligheten. NHF kjemper for brukerstyrt assistanse til flere.

 • Stortrives i første klasse!
  22. juni 2016

  Lucas

  Lucas Andreassen Forthun stortrives sammen med kameratene sine på tilgjengelige Stenbråten skole i Oslo. Lucas' foreldre måtte imidlertid kjempe en lang kamp mot byråkratiet for dette skoletilbudet, der han kan delta på lik linje med de andre barna.

 • Nå kan Sarah også delta i leken!
  22. juni 2016

  Sarah og moren

  Sarah er en ivrig jente som fryder seg når hun kan bade og plaske i vannet. Etter aktivt samarbeid mellom NHF og kommunen ble badestranden Verdens Ende på Tjøme bygget om slik at Sarah og andre funksjonshemmede kan bruke den.