Kurskatalogen

NHF Øst arrangerer flere kurs hvert år. Kursene omhandeler tema som våre medlemmer ønsker mer kunnskap om og som kan være aktuelle for oss.
Kurskatalogen for 2019 kan du finne her. Vær obs på at det kan komme endringer i program for enkelte kurs. Dette vil vi alltid informere om her og via e-post til påmeldte deltakere.

Husk å meld deg på innen påmeldingsfristen for å være sikret plass :)

12. oktober 2017

KURSMENY 2019 for SAFO Øst og NHF Øst


1.         Samarbeidskurs for SAFO i Østfold
2.         Presentasjon, kommunikasjon og sosiale medier
3.         Forberedelse til Landsmøtet
4.         BPA-kompetanse
5.         Utviklingskurs for likepersoner
6.         Høstkonferansen
7.         Bilkurs: tilskudd til bil som hjelpemiddel
8.         Boligkurs med husbanken
9.         Kurs om plan- og bygningsloven - AVLYST
10.       Organisasjonskurs. Styrearbeid.
11.       Helsekurs: interessepolitisk arbeid i kommunene - AVLYST
12.       Kurs for medlemmer i kommunale råd

 

 

NOVEMBER

Kurs for medlemmer i kommunale råd

Tid: 22. – 23. november 2019 (fredag kl. 16.00 til lørdag kl. 16.00).

Sted: Quality hotell, Sarpsborg.

Målgruppe: Medlemmer NHF Øst og SAFO Øst (NFU, NHF og FNDB).

Kursinnhold: Fra 1.1.2020 starter en ny periode for de kommunale rådene. SAFO Øst ønsker å spille en aktiv rolle og tilby våre representanter god opplæring, oppfølging og ikke minst et fellesskap for erfaringsutveksling blant representantene. Alle våre foreslåtte brukerrepresentanter er ønsket velkommen til slikt fellesskap, både gamle og nye deltakere i rådene. Gjennomgang av lover og forskrifter som gjelder for representanter som er medlemmer av kommunale- og fylkeskommunale råd.

Påmeldingsfrist: 1. november 2019

Deltakeravgift: kr. 500

Påmeldingslenke her.Vi tar forbehold om at sted og innhold kan endres noe i tiden frem mot det enkelte kurs. Oppdatert informasjon vil alltid ligge på våre hjemmesider. Vi vil også sende ut oppdatert informasjon i løpet av året.

Hvordan melde seg på kurs?
Ønsker du å melde deg på kurs som er presentert i kurskatalogen, tar du kontakt med styret i ditt lokallag/landsforening. De vil da være behjelpelig med opplysninger og kan vurdere om de har mulighet til å dekke din egnandel.  Du kan melde deg på våre kurs via det elektroniske skjemaet. Lenke til dette finner du under hvert enkelt kurs, her i kurskatalogen. Vi håper du tar deg tid til å fylle ut skjemaet så grundig som mulig, dette sparer oss for mye tid i bestilling av hotell og mat. Hvis noen av feltene ikke er relevante for deg, kan du la de stå tomme, eller svare enkelt "Nei" eller eventuelt "Ja".

Av hensyn til deres personvern er det ikke lenger mulig å melde seg på flere kurs via et skjema. Det er nå et påmeldingsskjema per kurs. Skjemaet og informasjonen vil bli slettet ette at kurset har blitt gjennomført.

Etter at du har sendt inn påmeldingsskjema vil du få en automatisk tilsendt kvittering, her kan du også se hele påmeldingen din, slik at du selv har oversikt over hvilke kurs du har meldt deg på og hvilken informasjon du har sendt til oss. Hvis du melder deg på etter utløpt påmeldingsfrist kan vi ikke garantere at du har fått plass på kurset, selv om du mottar kvittering for din påmelding. Som påmeldt til kurs vil du alltid motta informasjon fra oss, per e-post, i forkant av hvert kurs.

Avmelding

Hvis du allikevel ikke har mulighet til å delta på et kurs du har meldt deg på ber vi deg om å gi beskjed i så god tid som mulig. Dette sparer oss for unødvendige utgifter.

Hva er et kurs?
Et kurs er en opplæringsaktivitet som er avgrenset til et konkret tema. Et kurs kan vare fra en time til dager eller måneder. Kurs i regi av AOF er gjerne bygget opp som moduler hvor man kan delta på et grunnkurs som man selv kan velge å bygge videre på med nye kurs.

Tema for kurs kan være oppøvelse av ferdigheter eller spesialisering i fagområder. Kurs til likepersoner ligger i grenseland mellom de to overstående da kurs både gir opplæring i samtaleteknikk, samtidig som likepersonarbeid går som et eget fagområde i NHF, der man må ha kursbevis for å utøve.

Kurs som går hele året
Landsforeningene og lokallagene i NHF Øst kan søke om inntil fire kurs for egen organisasjon a 10.000. Kontakt for søknad om midler: Arild Karlsen, epost arildkar14@gmail.com eller Tlf: 977 47 975            


Deltakeravgiften – hvem betaler?
For medlemmer i NHF Øst og SAFO Øst er egenandelen kr 500,- som faktureres ditt lokallag hvis ikke annet er avtalt. Husk å få godkjenning til påmelding fra styret i ditt lokallag!
For andre medlemmer, fra andre regioner, er egenandelen kr 2.000,-. Skriv opp hvor faktura skal sendes.